Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Koffie-pecanmuffins

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Amerikaanse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering
Koffie-pecanmuffins

Ingrediënten

15 gram zachte boter 
6 eetlepel(s) rietsuiker 
2   eieren 
140 gram pecannoten 
140 gram zelfrijzend bakmeel 
1 eetlepel(s) espressopoeder 
0,5 theelepel(s) kaneelpoeder 
  poedersuiker 

Recept bereiding

Voor ca. 8 stuks.
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht 150°C). Zet in 8 vormpjes van een muffinbakplaat de bakvormpjes.
Mix de boter met de rietsuiker tot een romig mengsel. Mix de eieren er één voor één door. Hak de pecannoten fijn. Roer de noten door het botermengsel en zeef het bakmeel erbij.

Los het espressopoeder op in 1 eetlepel lauw water. Voeg het espressomengsel en het kaneelpoeder toe en roer tot een zacht beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins midden in de oven in ca. 35 minuten gaar. Bestrooi de muffins met poedersuiker door een zeefje en zet ze nog ca. 3 minuten in de oven.

Laat de muffins iets afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Bestrooi de muffins royaal met poedersuiker.

bron: Super de Boer

Recept geplaatst op 07-04-2006 om 18:15:53 door en is 99279 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Montana kaascake Montana kaascake

Beoordeel recept Waardeer recept koffie-pecanmuffins:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "koffie-pecanmuffins".


Vet Onderstrepen Cursief