Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 7 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Zalmbonbons

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Lunch
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering
Zalmbonbons

Ingrediënten

400 gram gerookte zalm 
1 bosje(s) bieslook 
175 gram luchtige roomkaas 
1 eetlepel(s) citroensap 
2 eetlepel(s) mierikswortelpuree 
50 gram crème fraîche 
0,5   krop friseesla 
  olijfolie 
  balsamicoazijn 
  zout 
  versgemalen peper 

Recept bereiding

Hak 75g zalm fijn. Was de bieslook en knip hem fijn. Meng de roomkaas met het citroensap, de mierikswortel, de crème fraîche en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het roomkaasmengsel in hoopjes over 8 plakken zalm. Wikkel de zalm om de roomkaas heen en verpak ze één voor één in plasticfolie. Laat de zalmbonbons in de koelkast goed koud worden.

Was de friseesla en hak de sla fijn. Leg de sla als een dunne rand op een bord en leg de zalmbonbons in het midden.

bron: Super de Boer

Recept geplaatst op 06-04-2006 om 17:00:28 door en is 665589 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Maïsbroodje met ham en sla Maïsbroodje met ham en sla
Spectaculaire Eieren Spectaculaire Eieren
Breekbloembrood met gegrilde kip en honing Breekbloembrood met gegrilde kip en honing
Eibroodje Eibroodje

Beoordeel recept Waardeer recept zalmbonbons:
  

Recept reactie(s)

  : geplaatst op 17-04-2006 om 11:50:17
Met eerste passdag de zalmbonbons op, een echte aanrader voor iedereen!

Vet Onderstrepen Cursief