Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Oesters met spinazie en champagne

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Oesters met spinazie en champagne

Ingrediënten

24 stuk(s) oesters 
3 deciliter champagne 
2 deciliter room 
1 stuk(s) eidooier 
  peper zout en muskaatnoot 
300 gram verse spinazie 
  bakboter 

Recept bereiding

Open de oesters boven een pannetje en vang het sap op. Hou de holle oesterschelp apart.
Giet het sap door een gaasdoek zodat alle steentjes eruit zijn
Voeg de champagne bij het oestersap en pocheer de oesters gedurende 20 seconden in het kokend vocht. Haal de oesters uit het mensel en laat het inkoken tot ongeveer 2 dl
Voeg dan 2 dl room bij en laat inkoken tot sausdikte en laat afkoelen
Was de oesterschelpen en klop 2 dl room half op.
Doe de eidooier bij de room en doe deze liaison bij de saus ( die mag niet meer koken ). Breng op smaak met peper en zout
Dompel de spinazie kort in kokend gezouten water en verfris ze onder koud stromend water
Warm de spinazie op in een beetje bakboter en breng op smaak met peper zout en nootmuskaat
Leg de spinazie in de holle gewassen oesterschelp. Daarop legt u de oester en lepel er wat saus over en glaceer onder de grill
Dien dan onmiddelijk op

bron: uit boekje Kreatieve keuken

Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:13:36 door en is 8168 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmmousse Zalmmousse
Asperges met zalm en zuiderse kruiden Asperges met zalm en zuiderse kruiden
Asperges met zalm en garnaalmousseline Asperges met zalm en garnaalmousseline
Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom

Beoordeel recept Waardeer recept oesters met spinazie en champagne:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "oesters met spinazie en champagne".


Vet Onderstrepen Cursief