Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom

Ingrediënten

400 gram rauwe zalm of carpaccio van zalm 
8 stuk(s) sint jacobsvruchten 
2 stuk(s) limoenen uitpersen voor sap 
2 deciliter room 
1 pakje(s) dille 
  peper en zout 
1 deciliter olijfolie 

Recept bereiding

Verwijder alle grijze deeltjes van de zalm
Snij de zalm in carpaccio
snij ook de sintjacobsvruchten in dunne plakken ongeveer 4 uit een vrucht
Meng het limoensap door de room , wordt deze al te dik voeg dan klein beetje water toe
Hak 2 eetlepels dille fijn en voeg ze bij de room. Breng de saus op smaak met peper en zout
Meng de olijfolie met 1 el gehakte dille
Leg 8 grote takken dille in koud water zodat ze opfrissen
Strijk de borden met een borsteltje in met het olijfolie - dille mengsel. Keg de zalmplakjes in het midden en strijk ze lichtjes in met de olie.
Leg er dan sintjacobsplakjes rond en strijk ook in
Hierrond lepelt u de room en laat ook een paar druppels op de zalm vallen.
Versier met 2 takken dille en zet de borden in de koelkast want dit gerechtje moet ijskoud opgediend worden

bron: uit boekje Kreatieve keuken

Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:06:35 door en is 11328 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmmousse Zalmmousse
Asperges met zalm en zuiderse kruiden Asperges met zalm en zuiderse kruiden
Asperges met zalm en garnaalmousseline Asperges met zalm en garnaalmousseline
Oesters met spinazie en champagne Oesters met spinazie en champagne

Beoordeel recept Waardeer recept rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom".


Vet Onderstrepen Cursief