|
Varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente
|
Recept informatie
Ingrediënten
| 750 gram varkensribstuk of hespegebraad |
| 1 krop sla |
| 100 gram vetstof |
| peper |
| zout |
| 2 stuk(s) wortelen |
| 1 stuk(s) ui |
| 2 takje(s) witte selder |
| 2 stuk(s) witten van prei |
| 1 stuk(s) courgette |
| 2 plakje(s) vers gezouten spek |
| 1 glas witte wijn |
| 1 glas vleesbouillon |
| tijm |
| laurier |
| dragon |
| 1 deciliter room |
Recept bereiding
Laat het vlees aankorsten in hete vetstof. Kruid met peper en zout. Was en reinig de sla en blancheer de slabladeren even in kokend water. Laat uitdruipen. Verpak het gebraad in slabladen en bind op met keukengaren. Was en reinig de groenten en snijd naar keuze in stukjes of reepjes. Fruit de groenten aan in de vetstof. Schik de groenten in ingevette schotel en kruid met peper zout laurier tijm / Leg het gebraad erop en laat 30 min braden in een voorverwarmde oven van 190 °. Neem het gebraad uit schotel om de groentesaus af te werken. Laat het vlees wel nog 10 min verder garen in de oven. Werk de groentesaus af door de wijn en de bouillon erbij te gieten en laat voor de helft in koken. Voeg de dragon en de room erbij en laat nog even doorkoken. Verwijder het keukengaren van het vlees. Snij vlees in schijfjes en serveer op groentesausbedje. Dien op met aardappelrotsjes of aardappelkoekjesbron: gekregen van vriending
Recept geplaatst op 09-02-2009 om 14:44:53 door en is 5922 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente".
|