Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 20 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Aardappelsoufflé met eekhoorntjesbrood

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Aardappelsoufflé met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

500 gram aardappelen 
350 gram vers eekhoorntjesbrood 
300 milliliter melk 
4   eieren 
  boter 
  knoflook 
  peterselie 
  versgeraspte, parmigiano reggiano 
  olijfolie 
  zout 

Recept bereiding

Kook, schil en stamp de aardappelen en roer er de melk, een flinke klont boter en een snufje zout door. Zet de puree op een matig vuur en klop er met de garde, één voor één de eieren doorheen. Laat het mengsel vervolgens afkoelen. Maak het eekhoorntjesbrood schoon, bewaar er 6 plakjes van en snij de rest in blokjes. Bak de blokjes in een koekenpan in een scheutje olie, met 1 teentje ongepelde knoflook en fijngehakte peterselie. Roer 1 eetlepel gebakken paddenstoelen door de, inmiddels afgekoelde aardappelen en breng het mengsel op smaak met 2 eetlepels geraspte kaas. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze er heel voorzichtig door. Beboter 6 eenpersoons souffléschaaltjes, verdeel het resterende, gebakken eekhoorntjesbrood over de bodems en vul de schaaltjes voor drie vierde deel met het aardappelmengsel. Decoreer met de plakjes eekhoorntjes brood. Zet de schaaltjes ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden. Haal ze eruit en serveer direct.

bron: cucina italia

Recept geplaatst op 01-07-2007 om 23:05:19 door en is 11456 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Worteltjes met sesamzaad Worteltjes met sesamzaad
Asperges met eiersaus Asperges met eiersaus
Aardappelkoek Aardappelkoek
Pittige komkommersalade Pittige komkommersalade

Beoordeel recept Waardeer recept aardappelsoufflé met eekhoorntjesbrood:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "aardappelsoufflé met eekhoorntjesbrood".


Vet Onderstrepen Cursief