Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Paastulband

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Ontbijt
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Paastulband

Ingrediënten

25 gram roomboter 
3 eetlepel(s) olijfolie 
1 theelepel(s) gemalen kardemomfruit 
2 eetlepel(s) witte basterdsuiker 
500 gram witbroodmix 
2 takje(s) rozemarijn 
50 gram pijnboompitten 
125 gram rozijnen 
100 gram gewelde abrikozen 
1   sinaasappel 
1 deciliter water 

Recept bereiding

Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen.

In een pan de sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Laat dit hierna 5 minuten afkoelen.

In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken.

Tulbandvorm invetten.

In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen.
Met de handmixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen.

Het deeg tot een worst vormen en in de tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en het deeg op een warme plaats circa 30 minuten laten rijzen.

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
De tulband(met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken.

Aluminiumfolie eraf halen en de tulband in nog circa 10 minuten goudbruin en gaar bakken.

Uit de oven de tulband ongeveer 5 minuten in vorm laten afkoelen. Stort de tulband op een groot bord.

Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen en vlak voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.

bron: aangepast uit kookboek

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 20:40:38 door en is 16711 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
Beschuitbollen gevuld met ei Beschuitbollen gevuld met ei
Gekleurde Eieren Gekleurde Eieren

Beoordeel recept Waardeer recept paastulband:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "paastulband".


Vet Onderstrepen Cursief