Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Mango bavarois

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Mango bavarois

Ingrediënten

2 blikje(s) mangoschijven [320 gram p.stuk] 
5 plakje(s) gelatine 
1 gram slagroom 
75 gram suiker 
0,5 liter yoghurt met tropische vruchten 
1   mango vers 
1   slagroom 
2 eetlepel(s) suiker 
1 takje(s) verse munt 

Recept bereiding

Voor schaal van 1.5 liter
Gebruik geen verse mango voor de bavarois die breekt namelijk de bind kracht af.

Voor bereiden
Laat de mango uitlekken en vang het sap op. Pureer de mango in de foodprosssor. Week de gelantine in ruim koud water. Spoel de vorm met koud water om.

Bereiden
Verhit het mangosap in een steelpan en haal het van het vuur af. De gelantine uit het water halen en goed uiknijpen. Roeren de gelatine met een garde er goed door. Roer de gepureerde mangopuree er door. Zet het in de koelkast tot het mengsel begint op te stijven.Klop in tussen 1/4 slagroom met de 75 gram suiker bijna stijf. Spatel eerst de yoghurt en daarna de slagroon door het mango mengsel. Schep de bavarois in de vorm en laat hem minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Afwerken.
Snijd de bavarois los van de vorm en stort hem op een schaal. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in mooie plakken van de pit.
Verdeel ze waaier vormig over de bavarois.
ganeer nog met stijf geslagen slagroomm en blaadjes munt.

bron: Boodschapppen

Recept geplaatst op 07-12-2008 om 12:27:57 door en is 8595 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Fruit melange met yoghurt Fruit melange met yoghurt
Romig aardbeiendessert Romig aardbeiendessert
Triffle met fruit Triffle met fruit
Romige koffievla Romige koffievla

Beoordeel recept Waardeer recept mango bavarois:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "mango bavarois".


Vet Onderstrepen Cursief