|
Bladerdeeg met prei en garnalen
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingrediënten
6 plakje(s) bladerdeeg [ontdooit] |
1 ei [losgeklopt] |
1 prei [stok] |
1 pakje(s) hollandaisesaus |
50 gram boter |
150 gram grote garnalen |
Recept bereiding
Voorbereiden. Verwarm de oven voor op 220 C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed de blakplaat met een velletje bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg in de lengte en leg ze op de bakplaat. Prik ze met regelmatige afstand in. Bestrijk ze met wat losgeklopt ei[ let op dat het ei niet over de rand heen loopt, wamt dan kan het bladerdeeg niet rijzen]. Bak de plakjes in circa 10 min. gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen en bewaar ze desgewenst in een afgesloteen trommel. Snijd het lichte deel van de prei in stukken van 5 cm, spoel ze goed schoon en snijd in smalle reepjes. Blancheer ze in 3 min. beetgaar, gietaf, laat onder een koude kraan schrikken. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Afwerken. Verwarm de gebakken bladerdeeg plakjes kort in de oven van 150 C. Leg de plakjes op de voor verwarmd borden. Maak in tussen de saus volgens de aanwijzing op de verpakking en klop er met een garde de boter er door. Warm de garnalen in de saus en daarna de prei erin totdat beide goed warm zij. Veerdeel het mengsel over de zes bladerdeeg plakjes en leg er een deeg dekseltje op. Serveer met een. Dit gerecht is ook geschikt als warm amuse hapje.bron: boodschappen
Recept geplaatst op 07-12-2008 om 11:21:53 door en is 51512 keer bekeken.
|
Meer recepten
Bekijk ook deze soortgelijke recepten: Cups gevuld met zalm
Waardeer recept bladerdeeg met prei en garnalen:
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "bladerdeeg met prei en garnalen".
|