Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Bladerdeeg met prei en garnalen

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Tussendoortje
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Bladerdeeg met prei en garnalen

Ingrediënten

6 plakje(s) bladerdeeg [ontdooit] 
1   ei [losgeklopt] 
1   prei [stok] 
1 pakje(s) hollandaisesaus 
50 gram boter 
150 gram grote garnalen 

Recept bereiding

Voorbereiden.
Verwarm de oven voor op 220 C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed de blakplaat met een velletje bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg in de lengte en leg ze op de bakplaat. Prik ze met regelmatige afstand in. Bestrijk ze met wat losgeklopt ei[ let op dat het ei niet over de rand heen loopt, wamt dan kan het bladerdeeg niet rijzen]. Bak de plakjes in circa 10 min. gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen en bewaar ze desgewenst in een afgesloteen trommel.
Snijd het lichte deel van de prei in stukken van 5 cm, spoel ze goed schoon en snijd in smalle reepjes. Blancheer ze in 3 min. beetgaar, gietaf, laat onder een koude kraan schrikken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Afwerken.
Verwarm de gebakken bladerdeeg plakjes kort in de oven van 150 C. Leg de plakjes op de voor verwarmd borden. Maak in tussen de saus volgens de aanwijzing op de verpakking en klop er met een garde de boter er door. Warm de garnalen in de saus en daarna de prei erin totdat beide goed warm zij. Veerdeel het mengsel over de zes bladerdeeg plakjes en leg er een deeg dekseltje op. Serveer met een.
Dit gerecht is ook geschikt als warm amuse hapje.

bron: boodschappen

Recept geplaatst op 07-12-2008 om 11:21:53 door en is 51512 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Cups gevuld met zalm Cups gevuld met zalm

Beoordeel recept Waardeer recept bladerdeeg met prei en garnalen:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "bladerdeeg met prei en garnalen".


Vet Onderstrepen Cursief