Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zondag 19 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Kersttulband

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Banket
Recept keuken Bulgaarse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 12 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Kersttulband

Ingrediënten

200 gram boter 
200 gram suiker 
2 zakje(s) vanille suiker 
1 mespuntje(s) zout 
1 theelepel(s) citroenrasp 
4   eieren 
400 gram cakemeel 
1 deciliter melk 
200 gram rozijnen 
100 gram sukade 
1 bakje(s) gekonfijte sinaasappelschilletjes 
  boter en bloem om de vorm te bestrooien 

Recept bereiding

Gekonfijte sinaasappelschilletjes samen met de sukade klein snijden.
Verwarm de oven voor op 180C. Klop de suiker, de boter,de vanillesuiker, het zout en de citroen rasp met eem mixer tot een licht en luchtig mengsel. Klop een voor een de eieren er door. Het cakemeel samen met de melk in portie's door het boter mengsel heen spatelen. Schep er de rozijen,de sukade en de fijngesneden sinaasappelschilletjes door. Bstrijk de vorm met boter en bestrooi met bloem. Schep het beslag in de vorm en strijk de boven kant glad. Zet de vorm in het midden van de oven Schakel na 20 min. de de ovenstand naar 160C. en laat de tulband nog 1 uur bakken.
Contoleer met een lange houten prikker, die er in het midden wordt in gestoken en die er droog weer uit moet komen, of de tuband gaar is. Laat 5 min. buiten de oven rusten en stort de tulband op een rooster om af te koelen. Bestrooi met wat poedersuiker.
tip
Als kado pak het in doorzichtig cellofaan met rood lint met een takje hulst.

bron: Boodschappen

Recept geplaatst op 05-12-2008 om 10:53:15 door en is 4819 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept kersttulband:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kersttulband".


Vet Onderstrepen Cursief