Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Saltsa avgalemono (griekse ei- citroensaus)

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Sauzen
Recept keuken Griekse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Saltsa avgalemono (griekse ei- citroensaus)

Ingrediënten

4   eieren 
1   citroen 
250 milliliter groente- of kippenbouillon (warm) 

Recept bereiding

eieren en citroensap in een smalle kom mbv een staafmixer opkloppen
beetje voor beetje de bouillon erbij
het geeft niet als niet alles erbij past
dan ge je gewoon verder in de pan waar de resterende bouillon in zit
zet daar de staafmixer in en giet de reeds opgeklopte saus erbij
blijf mixen, evt met een garde, en warm de saus door
de saus mag niet koken!
op samaak brengen met zout en peper

ook mbv een blender of een keukenmachine gaat het mixen uitstekend
de saus moet echter in een pan met dikke bodem tegen de kook aangebracht worden om dikker te worden.
Kan warm en koud worden gegeten

bron: vereenvoudiging van meerdere recepten uit boeken en van internet

Recept geplaatst op 25-05-2008 om 14:02:20 door en is 7851 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept saltsa avgalemono (griekse ei- citroensaus):
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "saltsa avgalemono (griekse ei- citroensaus)".


Vet Onderstrepen Cursief