Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Saltimbocca alla romana

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Italiaanse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Saltimbocca alla romana

Ingrediënten

12   12 kalfsoesters ca 500gr 
12 plakje(s) dunne prosciutto, circa 125 g 
12   verse salieblaadjes 
  bloem, voor het bestuiven 
30 gram roomboter 
1,25 deciliter witte wijn 

Recept bereiding

Plet de kalfsoesters licht met een vleeshamer – ze hoeven niet flinterdun te zijn. Snijd de plakken prosciutto bij zodat ze iets kleiner dan de stukken kalfsvlees zijn. Leg een plak prosciutto en een salieblaadje op elk stuk kalfsvlees. Maak vast met een cocktailprikker.

Doe de bloem in een ondiepe schaal. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestuif de plakken kalfsvlees licht en gelijkmatig met bloem. Schud overtollige bloem af. Leg de plakken kalfsvlees in porties met de prosciuttokant onder in de gesmolten boter en bak ze in circa 1 minuut zachtjes bruin. Keer het vlees om en bak de andere kant ook in circa 1 minuut bruin. Breng op smaak met peper, en als de prosciutto niet te zout is, ook met wat zout. Draai het vuur matig en laat 4-5 minuten bakken tot het vlees gaar en goudbruin is.

Doe het kalfsvlees over op een voorverwarmde schaal. Dek losjes af met aluminiumfolie en houd warm. Draai wanneer al het vlees gebakken is het vuur hoog, blus de pan af met de witte wijn en breng aan de kook. Schraap alle aanbaksels in de pan los en laat koken tot bijna al het vocht is verdampt. Giet de saus over het kalfsvlees en dien op.

bron: Maureen B. Fant e.a.: Uit Eten in Rome. Serie: De beste recepten uit d

Recept geplaatst op 10-10-2007 om 09:28:12 door en is 15030 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Toscaanse pizza Toscaanse pizza
Lasagne met kip en asperges Lasagne met kip en asperges
Lasagne met gehakt en groente Lasagne met gehakt en groente
Roerbakschotel met lentegroenten Roerbakschotel met lentegroenten

Beoordeel recept Waardeer recept saltimbocca alla romana:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "saltimbocca alla romana".


Vet Onderstrepen Cursief