Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 22 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Luikse vlaai

Recept informatie

Recept menugang Banket
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd > 2 uur
Recept aantal personen 10 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Luikse vlaai

Ingrediënten

1   pak kwarktaart naturel, dr. oetker 
50 gram boter 
2,5 deciliter slagroom 
500 gram magere kwark 
400 milliliter lauwwarm water 
100 gram abrikozen 
100 gram bitterkoekjes 
150 gram garneeramandelen 
2,5 deciliter sinaasappelsap 
1 zakje(s) taartina 
1 blikje(s) mandarijtjes 

Recept bereiding

Rooster de amandelen en hak de helft van de amandelen in kleine stukjes. Springvorm met bakpapier bekleden. Boter in een pannetje laten smelten. Pannetje van het vuur nemen en de mix voor kruimelbodem en de gehakte amandelen met een lepel erdoorheen roeren. De massa over een springvorm verdelen en met een lepel stevig aandrukken. Snijd de abrikozen en de bitterkoekjes in kleine stukjes. Doe de taartmix samen met het water in de mengkom. Klop dit mengsel in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte room toe en klop het mengsel tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Voeg de gehakte bitterkoekjes en de abrikozen aan het taartmengsel toe en meng dit er voorzichtig doorheen. Verdeel het geheel over de taartbodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Meng de taartina met 3 eetlepels vruchtensap voor de garnering. Breng het resterende vruchtensap even aan de kook en giet het papje erbij. Neem, zodra de gelei weer kookt, de pan van het vuur en laat de gelei iets afkoelen. Schep de iets afgekoelde gelei over de taart. Het is niet noodzakelijk alle gelei te gebruiken. Laat de taart nog 1 uur opstijven.Decoreer de taart met partjes mandarijn, de resterende amandelen en eventueel een muntblaadje.

bron: dr. oetker

Recept geplaatst op 06-07-2007 om 06:07:54 door en is 5718 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Wafels Wafels

Beoordeel recept Waardeer recept luikse vlaai:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "luikse vlaai".


Vet Onderstrepen Cursief