Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 18 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Gepocheerde peer met ganache

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Gepocheerde peer met ganache

Ingrediënten

1   citroen 
6   stevige handperen 
125 gram bittere chocolade 
400 gram poedersuiker 
25 gram zachte boter 
100 milliliter slagroom 
6   halve gepelde walnoten 
  cacaopoeder 

Recept bereiding

Pers de citroen uit. Schil de peren. Breek de chocolade in kleine stukjes. Giet 11/2 liter water in een pan en voeg de suiker en citroensap toe. Breng aan de kook en laat het inkoken tot het de consistentie van siroop heeft. Leg de peren in de siroop en temper de hittebron. Pocheer de peren 10 minuten en draai ze af en toe om. De peren mogen niet te zacht worden. Schep de peren uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd een kapje van de peren en verwijder het klokhuis. Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant van de peren zodat ze rechtop blijven staan. Laat de stukjes chocolade au bain marie smelten. Maak de ganache: haal de chocolade van de hittebron en roer eerst de boter en vervolgens de slagroom door de gesmolten chocolade. Doe de ganache in een spuitzak en spuit hem in de holtes van de peren. Garneer de ganache met de halve walnoot. Verdeel de peren over borden. Bestrooi de rand van de borden met wat cacaopoeder.

bron: boodschappen.

Recept geplaatst op 04-07-2007 om 16:59:03 door en is 9242 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Fruit melange met yoghurt Fruit melange met yoghurt
Romig aardbeiendessert Romig aardbeiendessert
Triffle met fruit Triffle met fruit
Romige koffievla Romige koffievla

Beoordeel recept Waardeer recept gepocheerde peer met ganache:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gepocheerde peer met ganache".


Vet Onderstrepen Cursief