Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Perenbavarois met karamelsaus

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Perenbavarois met karamelsaus

Ingrediënten

1   cake 
200 gram pure chocolade 
1 deciliter room 
8   blaadjes gelantine 
  suikerstroop(half om) 
400 gram peren, doyenné du comice.(schoon gewicht 
2 deciliter poire william 
3,5 deciliter room 
100 gram suiker 
2   eiwitten 
1,5 deciliter water 
150 gram suiker 
1,5 deciliter room 
  wat geslagen room 
12   kroontjes mint 
  wat room 

Recept bereiding

We maken de taartjes in ringen van 7 centimeter doorsnee en 4 centimeter hoog. Snijd van de cake lange plakken van 1/2 centimeter dik en 41/2 centimeter breed. Smelt de chocolade met de room. Bestrijk de plakken met de chocolade en leg ze op elkaar. Leg deze cake even in de vriezer om ze wat op te laten stijven. Snijd dan, vanaf de kopse kant dunne plakjes van niet hoger dan 4 centimeter en bekleed hiermee de ringen die we op een dienblad bekleed met plasticfolie hebben gezet. Week voor de perenbavarois de gelantine in ruim koud water. Maak een suikerstroop van half water en half suiker. Dit moet zoveel zijn dat de peren onder staan! Schil de peren en ontdoe ze van de klokhuizen. Zet ze direct in de suikersiroop. Leg een deksel dat in de pan past op de peren en pocheer op deze manier de peren. Maak de peren als ze nog warm zijn, fijn in een cutter en doe er de goed uitgeknepen gelantine en de poire william bij. Zet de massa koud weg, maar let op het moment dat deze gaat hangen. Klop de room met de suiker stijf. Klop de eiwitten met iets zout stijf. Als de perenmassa gaat hangen scheppen we er de stijfgelagen room en de stijfgeslagen eiwitten door. Vul hiermee de reeds beklede ringen en zet die dan koud weg. Kook voor de karamelsaus het water met de suiker tot dit begint te kleuren. Doe dan ineens alle room erbij en maak er een gladde saus van. Laat deze afkoelen en voeg zonodig nog wat room toe. Serveren: zet een taartje op een bord, doe er een rozet van geslagen room op en garneer het met een kroontje mint. Leg er speels wat karamelsaus omheen en doe daar een paar druppels room in. Trek met een prikker door de druppels.

bron: les copans culinaires

Recept geplaatst op 25-06-2007 om 10:52:17 door en is 3900 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Fruit melange met yoghurt Fruit melange met yoghurt
Romig aardbeiendessert Romig aardbeiendessert
Triffle met fruit Triffle met fruit
Romige koffievla Romige koffievla

Beoordeel recept Waardeer recept perenbavarois met karamelsaus:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "perenbavarois met karamelsaus".


Vet Onderstrepen Cursief