Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Oudejaarsavonddrank

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Dranken
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Oudejaarsavonddrank

Ingrediënten

1 liter rode wijn 
1   kaneelstokje 
  kruidnagel 
  citroenschil 
1   sinaasappel 
10   suikerklontjes 
1 deciliter rum 

Recept bereiding

Verwarm de wijn in een roestvrij stalen of in een emaillen pan.

Breek het kaneelstokje, bind het samen met de kruidnagel en de citroenschil in een stukje kaasdoek bij elkaar en hang dit in de pan.

Snijd de sinaasappel in halve plakken en doe die erbij.

Laat de wijn 1 uurtje zachtjes trekken.

Drenk de suikerklontjes in de rum, zodat ze zich helemaal vol zuigen en leg ze vervolgens op een metalen schuimspaan.

Haal het kaasdoekbuideltje uit de pan, houd de spaan boven de pan en steek de klontjes aan, zodat ze smelten. De karamel druppelt vanzelf door de gaatjes van de schuimspaan in de wijn.
Roer het Goed om.

Serveer de wijn warm en schep in ieder glas een paar mooie schijven sinaasappel.

Recept geplaatst op 24-12-2006 om 13:11:01 door en is 7230 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Ijskoffie Ijskoffie
Chocolademelk Chocolademelk
Amandelmelk Amandelmelk
Bisschopswijn Bisschopswijn

Beoordeel recept Waardeer recept oudejaarsavonddrank:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "oudejaarsavonddrank".


Vet Onderstrepen Cursief