Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 25 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Ijs kerststerren

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Ijs kerststerren

Ingrediënten

300 gram pure chocolade 
350 milliliter stracchiatella-ijs 
100 gram knappertjes 
50 gram boter 
4   open stervormpjes 
  plasticfolie 

Recept bereiding

Voorbereiding:
Breek 300g pure chocolade(Swiss Noir) in stukjes en laat ze in een vuurvaste kom, boven een pan met kokend water, smelten. Laat de chocolade afkoelen totdat deze lauwwarm is.

Haal 350ml stracciatella-ijs (Super) uit de vriezer en laat deze iets zachter worden.

Vet 4 open stervormpjes in en zet ze op een stuk bakpapier.

Schenk in ieder vormpje een laagje chocolade,laat deze stollen. Haal de chocoladesterren uit de vormpjes. Vet de vormpjes opnieuw in.

Doe 100g knappertjes (Verkade) in een keukenmachine en maal ze fijn.

Smelt 50g boter in een pan op een laag vuur en schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels.

Laat de keukenmachine nog even draaien.

Leg de 4 stervormpjes op een met bakpapier bekleedde, platte schaal.

Vul de vormpjes een 1/2 cm onder de rand met ijs en strijk de bovenkanten glad.

Verdeel het koekjesdeeg erover en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat ze ca. 4 uur in de vriezer staan.

Haal de stervormpjes met ijs uit de vriezer en snij na ca. 5 minuten de randen los. Serveer de ijzige sterren met de chocoladesterren erop.

Recept geplaatst op 11-12-2006 om 11:47:42 door en is 19495 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Fruit melange met yoghurt Fruit melange met yoghurt
Romig aardbeiendessert Romig aardbeiendessert
Triffle met fruit Triffle met fruit
Romige koffievla Romige koffievla

Beoordeel recept Waardeer recept ijs kerststerren:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "ijs kerststerren".


Vet Onderstrepen Cursief