Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zondag 19 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Ijs met kerstkoppen en karamelsaus

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Anders
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Ijs met kerstkoppen en karamelsaus

Ingrediënten

3   soorten ijs naar keuze 
2 deciliter slagroom 
1 eetlepel(s) suiker 
125 gram zachte boter 
350 gram kristalsuiker 
100 gram bloem 
1 mespuntje(s) zout 
125 gram grofgehakte amandelen 
1 deciliter slagroom 
50 gram boter 
200 gram suiker 
1 deciliter water 

Recept bereiding

Meng alle kerstkop-ingrediënten met elkaar tot een homogene massa koekjesdeeg.

Bekleed een ovenplaat met vetvrij papier (bakpapier) en leg hierop m.b.v. 2 theelepels kleine hoopjes koekjesdeeg met een tussenruimte van 5 cm.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten af in een voorverwarmde oven. Stap 4: Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes iets afkoelen. Steek ze eventueel met een stervorm
(of handmatig) uit terwijl ze nog warm zijn.

Karamelsaus:

Kook de suiker en het water op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt. Neem de pan van het vuur en voeg de room en de boter toe.

Zet de pan terug op het vuur en kook het kort in tot een dikke saus.

Borden opmaken:

Klop de room met de suiker stijf (tot slagroom voor de garnering). Leg de 3 verschillende bolletjes ijs in het midden van elk bord, leg daarop de kerstkoppen en schenk de karamelsaus en slagroom er omheen.

Recept geplaatst op 10-12-2006 om 12:51:06 door en is 12852 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Slagroomijs met kiwi en mandarijnsaus Slagroomijs met kiwi en mandarijnsaus
Kwarktiramisu met banaan Kwarktiramisu met banaan
Hartige pannenkoekentaart Hartige pannenkoekentaart
Rode bessen shake Rode bessen shake

Beoordeel recept Waardeer recept ijs met kerstkoppen en karamelsaus:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "ijs met kerstkoppen en karamelsaus".


Vet Onderstrepen Cursief