Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Abrikozentaart

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Griekse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Abrikozentaart

Ingrediënten

800 gram abrikozen in nectar uit blik 
1   citroen 
200 gram zachte roomboter 
125 gram canderel culinaire 
200 gram bloem 
4   eieren 
125 milliliter creme fraiche 
1   taartvorm 24 cm. doorsnee 
  boter om taartvorm in te vetten 

Recept bereiding

Abrikozen laten uitlekken.
Citroen schoonspoelen en 1 theelepel schil eraf raspen.
Taartvorm dik invetten en bestrooien met canderel culinaire.
Abrikozen met bolle kant naar beneden tegen elkaar aan de vorm leggen.
Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3
Bloem zeven. In kom boter, 1/2 theelepel zout en de rest van de canderel culinaire met mixer tot romige massa kloppn.
Eieren er een voor een doorkloppen.
Bloem en citroenschil er luchtig door heen spatelen.
Beslag op abrikozen scheppen.
Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op schaal.
Serveren met creme fraiche.

bron: A,H.

Recept geplaatst op 22-05-2006 om 20:38:16 door en is 9604 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept abrikozentaart:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "abrikozentaart".


Vet Onderstrepen Cursief