Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Eiersoufflé uit de oven

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Lunch
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Eiersoufflé uit de oven

Ingrediënten

1   prei 
150 gram oesterzwammen 
25 gram boter 
300 milliliter slagroom 
80 gram geraspte Emmentaler kaas 
4   eieren 
  olijfolie 
  zout 
  versgemalen peper 

Recept bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Snij de prei in dunne ringen en was deze. Veeg de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan, bak de prei met de oesterzwammen zacht en bestrooi met zout en peper. Vet 4 ovenschaaltjes (inhoud à 200ml) in en schenk een laagje slagroom op de bodem.

Verdeel het preimengsel erover, dan een laagje slagroom en daarna de kaas. Breek voorzichtig in ieder ovenschaaltje een ei, laat de eidooier heel en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met weinig slagroom en wat olijfolie en laat de soufflés midden in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.

bron: Super de Boer

Recept geplaatst op 06-04-2006 om 16:52:05 door en is 12590 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Wentelteefjes Wentelteefjes
Pannenkoekrolletjes Pannenkoekrolletjes
Broodje gezond Broodje gezond
Sandwiches met eiersalade Sandwiches met eiersalade

Beoordeel recept Waardeer recept eiersoufflé uit de oven:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "eiersoufflé uit de oven".


Vet Onderstrepen Cursief