|
Salade met Coburgerham
|
Recept informatie
Ingrediënten
| 2 plakjes roomboterbladerdeeg |
| 1 scharrelei, losgeklopt |
| 4 eetlepel(s) olijfolie |
| 1 eetlepel(s) citroensap, versgeperst |
| 1 eetlepel(s) groene pesto |
| versgemalen peper |
| 100 glas baby leaves |
| 75 gram gemengde sla |
| 175 gram cherrytomaatjes, in vieren |
| 200 gram coburgerham |
| stukje oude kaas |
Recept bereiding
Steek met een stervormige uitsteker sterretjes uit het bladerdeeg (of knip een stervorm uit een stukje karton en snijd het deeg om het sterretje uit). Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi met zout naar smaak.
Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven (220 °C) in ± 15 min. goudbruin en gaar.
Klop een dressing van de olie, het citroensap, de pesto en peper en zout naar smaak.
Leg de baby leaves en de lolloslamix 10 min. in ijskoud water zodat de sla mooi stevig wordt. Droog de sla in een slacentrifuge of dep de sla droog met keukenpapier.
Schep 2/3 deel van de dressing door de sla en verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de tomaatjes, de ham en de olijven erover en lepel de rest van de dressing erover. Schil met een dunschiller schilfers van de kaas en strooi ze over de salade. Garneer met de sterren en serveer direct.bron: C1000
Recept geplaatst op 04-04-2006 om 14:56:16 door en is 19396 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "salade met coburgerham".
|