Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 22 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Weense koffie

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Dranken
Recept keuken Oostenrijkse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Weense koffie

Ingrediënten

250 milliliter Slagroom 
1 theelepel(s) Poedersuiker 
1 reep Pure chocolade (90 gram) 
750 milliliter Sterke versgezette hete koffie 
60 milliliter Irish cream of creme de cacao 
  Chocoladeschaafsel (achtergehouden) 

Recept bereiding

Kom, kloppers en slagroom voor het kloppen laten afkoelen. 150 ml. slagroom en suiker in een afgekoelde kom doen. Met een elektische mixer op de hoogste stand slagroom tot zachte pieken kloppen. Dek het geheel af en laat dit 8 uur in de koelkast staan. Is het gaan schiften in de koelkast, dan voor gebruik even goed doorkloppen.

Maak chocoladeschaafsel voor de garnering. Haal een brok chocolade met snelle bewegingen over een dunschiller. zet het schaafsel ten zijde.

Doe de resterende 100 ml. slagroom in een zware steelpan. Laat het op een gematigd vuur sudderen. Voeg kleine stukjes chocolade toe. Haal het geheel van het vuur en laat het ongeveer 5 minuten staan tot de chocoalde gesmolten is. Roer het mengsel goed glad.

Voeg de hete koffie aan het chocolademengsel toe. Over laag vuur onder regelmatig roeren verwarmen tot er luchtbelletjes aan de zijkant aan de pan te zien zijn. Pan van het vuur halen en de Irish cream of creme de cacao erbij roeren.

Schenk het mengsel in 4 verwarmde mokken. Bedek het met de opgeklopte slagroom en garneer het geheel met wat chocoladeschaafsels.

Recept geplaatst op 11-02-2006 om 20:46:38 door en is 8957 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept weense koffie:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "weense koffie".


Vet Onderstrepen Cursief