Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Lekkere gerechten met rijstpapier

Lekkere gerechten met rijstpapier

Rijstpapier, ook wel rijstvellen genoemd, wordt in de Aziatische keuken jarenlang gebruikt om frisse gerechten te maken. Ook in Nederland is rijstpapier inmiddels te verkrijgen in iedere grote supermarkt. Je hoeft hier dus niet speciaal meer voor naar een winkel met Aziatische producten. Maar wat kan je nu precies maken met rijstpapier en waar moet je op letten als je aan de slag gaat met rijstpapier? Onderstaand vind je wat inspiratie voor lekkere gerechten met rijstpapier.

Springrolls met vlees

Rijstpapier wordt veelal gebruikt om springrolls of loempia’s mee te bereiden. Het rijstpapier is hard van structuur totdat je het in een kom met lauw tot warm water onderdompelt. Dan wordt het rijstvel zacht en kun je er groente en bijvoorbeeld vlees mee beleggen. Net als de welbekende wrap kun je het rijstpapier vervolgens dichtrollen en doormidden gesneden serveren. Er zijn online veel sites waar je Aziatische producten kan bestellen die lekker zijn om je springrolls mee te vullen. Een voorbeeld hiervan is asianfoodlovers. Entrecot is bijvoorbeeld een hele geschikte vleessoort om je springroll mee te vullen. Gebruik daarnaast altijd lekkere groenten zoals bijvoorbeeld alfalfa.

Vegetarische spring rolls

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om veganistisch of vegetarisch te eten. Ook hier lenen springrolls met rijstpapier zich uitermate goed voor. Als vegetariër kan je naast groenten zoals sla of spinazie bijvoorbeeld kiezen om extra smaak aan je springroll toe te voegen met pinda’s. Je kan je springroll meer volume en vulling geven voor bijvoorbeeld rijstvermicelli toe te voegen. Vergeet deze van tevoren niet even te koken. Maar niet te lang want dan wordt het te zacht en dan kan je springroll nat en papperig worden.

De finishing touch

Als je je springroll hebt gevuld met producten naar keuze zoals groenten, vlees kip of vis is het tijd om je heerlijke springroll goed op smaak te brengen. Binnen de Aziatische keuken is een groot scala aan kruiden en specerijen beschikbaar om je gerecht een onvergetelijke smaak mee te geven. Denk bijvoorbeeld aan sojasaus, gember, sesamzaad, en limoensap. Vergeet als je hiervan houdt ook zeker de koriander niet. Over koriander zijn de meningen natuurlijk verdeeld maar als je dit erg lekker vindt past dit heel erg goed bij een gerecht met rijstpapier. Vergeet ook zeker niet om een lekkere dipsaus te bereiden waar je je koude loempia in kan dopen. Een dip kan je heel makkelijk zelf maken met bijvoorbeeld rijstazijn, sojasaus, knoflook en gember.

03-01-2023 om 15:46:19