Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Lauwwarme rijst met maïs en bosui

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Oosterse
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Lauwwarme rijst met maïs en bosui

Ingrediënten

350 gram zilvervliesrijst 
  zout 
  peper 
300 gram bosworteltjes, geschrapt en in plakjes 
4 eetlepel(s) olijfolie 
2   rode uien, in dunne partjes 
1 teentje(s) knoflook, gepeld en uitgeperst 
1   limoen en uitgeperst 
1 blikje(s) bonduelle crispy maïskorrels, 300 gram 
1   rode paprika, in piepkleine blokjes 
5   bosuitjes, in dunne ringetjes 
4 plakje(s) geitenkaas à 75 gram 

Recept bereiding

- Kook de rijst gaar. Schep 5 min. voor het einde van de bereidingstijd de wortelplakjes erdoor.
- Fruit de ui in 1 el olie goudgeel en glazig.
- Roer een dressing van 3 el olie, de knoflook, het limoensap en peper en zout.
- Schep de rijst met de worteltjes, de ui, de dressing, de maïs, de paprika en 2/3 deel van de bosui door elkaar en doe hem over in een ovenvaste schaal.
- Leg de kaas op de rijst en laat alles onder de hete grill smelten. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer.

bron: C1000

Recept geplaatst op 21-05-2006 om 22:52:49 door en is 8375 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept lauwwarme rijst met maïs en bosui:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "lauwwarme rijst met maïs en bosui".


Vet Onderstrepen Cursief