Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Ming soep

Recept informatie

Recept menugang Soepen
Recept keuken Chinese
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Ming soep

Ingrediënten

1 stuk(s) prei 
250 gram sperzieboontjes 
1 stuk(s) paksoi 
3 teentje(s) knoflook 
5 eetlepel(s) chilisaus 
1 eetlepel(s) gemberpoeder 
150 gram glasmie 
500 gram kipfilet of tofu (vegetarisch) 
1 stuk(s) limoentje 
300 milliliter kokosmelk 

Recept bereiding


Breng het water met de bouillon aan de kook.

Snij de prei en boontjes in stukjes en doe deze in de kokende soep.

Voeg vervolgens de teentjes knoflook en een theelepel gember poeder toe.

Laat het geheel zo'n 20 minuten koken.

Snij ondertussen de tofu / kip in kleine blokjes en bak deze krokant met wat zout, peper en kerrie poeder.

Maak de glasmie zacht door deze een minuut of 1-2 in water te koken. Snijd deze fijn en voeg het toe aan de soep.

Voeg verder de paksoi en een aantal eetlepels chilisaus toe en laat de soep nog een aantal minuten doorkoken.

Schep de soep op, voeg er nu een scheut kokos, wat kip/tofu blokjes en een limoen schijfje aan toe.

Serveertip : bestrooi met wat fijngesneden peterselie of bieslook.

bron: recept afkomstig uit china.

Recept geplaatst op 28-02-2011 om 12:28:40 door en is 4098 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept ming soep:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "ming soep".


Vet Onderstrepen Cursief