Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 19 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Akkerleeuweklauw

akkerleeuweklauw Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij akkerleeuweklauw. Lees hieronder wat voor smaak akkerleeuweklauw heeft, hoe u het beste akkerleeuweklauw kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten akkerleeuweklauw het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over akkerleeuweklauw om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAphanes arvensis
FamilienaamRozenfamilie (Rosaceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Parsley piert.
Frans: Alchémille, aphyllanth.
Duits: Frauenmantel.
Italiaans: Erba ventaglina.
OorsprongWaarschijnlijk Noord-Afrika; groeien in grote getalen op zanderige grond en op kale rotsen.
VindplaatsIn het wild in Europa, in Nederland in Zuid-Limburg op zand en löss en op sommige plaatsen in het rivierengebied.
BeschrijvingIn het wild in Europa, in Nederland in Zuid-Limburg op zand en löss en op sommige plaatsen in het rivierengebied.
KweekZaait zichzelf uit op een rustige zonnige plaats.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankEen lekker toekruid in salades.
Toepassing medicinaalDe plant heeft ontwaterende eigenschappen.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.