Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 14 december 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Wouw

wouw Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij wouw. Lees hieronder wat voor smaak wouw heeft, hoe u het beste wouw kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten wouw het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over wouw om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamReseda luteola
FamilienaamResedafamilie (Resedaceae)
Overige namenGele wouw.
Buitenlandse namenEngels: Dyer’s rocket.
Frans: Réséda.
Duits: Wau, Reseda.
Italiaans: Reseda, Amorino.
Spaans: Gualda.
OorsprongEgypte.
VindplaatsEr groeien in heel Europa op kalkhoudende grond ongeveer 50 verschillende soorten.
BeschrijvingEr groeien in heel Europa op kalkhoudende grond ongeveer 50 verschillende soorten.
KweekVermeerderen door te zaaien op kalkhoudende, lichte zonnige grond.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalEen infuus van 10 gram bloeiende wouwtoppen, 10 minuten in kokend water. Zeven en direct opdrinken als middel tegen maagkramp.
Toepassing huishoudelijkVroeger werd de gele wouw verbouwd als verfplant, die met aluin als fixeermiddel een gele kleurstof opleverde en wanneer daar nog wede bij gemengd wordt, een groene.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.