Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Kruipende tijm

kruipende tijm Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kruipende tijm. Lees hieronder wat voor smaak kruipende tijm heeft, hoe u het beste kruipende tijm kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kruipende tijm het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over kruipende tijm om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamThymus serpyllum
FamilienaamLipbloemenfamilie (Labiateae)
Overige namenWilde tijm, kwendel.
Buitenlandse namenEngels: Wild thyme.
Frans: Serpolet.
Duits: Quendel.
Italiaans: Pepoloni.
Spaans: Tomillo rastreras.
OorsprongHet Middellandse-Zeegebied en de hellingen van de Europese gebergten.
VindplaatsIn Nederland zowel in het wild als gekweekt.
BeschrijvingIn Nederland zowel in het wild als gekweekt.
KweekErg makkelijk door scheuren; het vermeerdert zich snel.
VerduurzamenDe blaadjes drogen.
EigenschappenDe blaadjes drogen.
Toepassing spijs & drankIn grote lijnen zoals bij de echte tijm.
Toepassing medicinaalHelpt vooral als thee tegen bronchitis en kinkhoest.
Toepassing huishoudelijkUit de bloemen, de bladeren en de stengels wordt kwendelolie geëxtraheerd, die gebruikt wordt in de parfumindustrie. Er is ook een kruipende citroentijmkruid, (Thymus citriodorus), dat goed bij visgerechten past.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.