Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 19 december 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Valse salie

valse salie Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij valse salie. Lees hieronder wat voor smaak valse salie heeft, hoe u het beste valse salie kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten valse salie het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over valse salie om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamTeucrium scorodonia
FamilienaamLipbloemenfamilie (Labiateae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Woodsage.
Frans: Sauge-des-bois.
Duits: Wald-Gamander.
Italiaans: Scorodonia.
Spaans: Salvia falso.
OorsprongNoord-Afrika en Europa.
VindplaatsIn Nederland in bossen op zandgrond.
BeschrijvingIn Nederland in bossen op zandgrond.
KweekUit zaad of door de kruipende wortelstok te scheuren.
VerduurzamenVlak voor de bloei de bladeren plukken en drogen.
EigenschappenVlak voor de bloei de bladeren plukken en drogen.
Toepassing spijs & drankDe blaadjes werken adstringerend en reinigend op de huid.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.