Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 14 december 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Slanke Waterkers

slanke waterkers Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij slanke waterkers. Lees hieronder wat voor smaak slanke waterkers heeft, hoe u het beste slanke waterkers kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten slanke waterkers het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over slanke waterkers om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamNasturtium microphyllum
FamilienaamKruisbloemenfamilie (Crucifereae)
Overige namenWilde mosterd, gewone raket.
Buitenlandse namenEngels: Water-cress.
Frans: Cresson.
Italiaans: Crescione.
Spaans: Lepidio.
Oorsprong-
VindplaatsEénjarige kruid dat ook in Nederland in het wild groeit op velden en langs wegen.
Ze bloeien met gele bloempjes. (de volwassen bladeren zijn eetbaar in april en mei, dus voor de bloei. Ze lijken echter nogal op de zeer giftige waterscheerling of dolle kervel, dus pas goed op! Ook is ze vaak bacterieel besmet).
BeschrijvingEénjarige kruid dat ook in Nederland in het wild groeit op velden en langs wegen.
Ze bloeien met gele bloempjes. (de volwassen bladeren zijn eetbaar in april en mei, dus voor de bloei. Ze lijken echter nogal op de zeer giftige waterscheerling of dolle kervel, dus pas goed op! Ook is ze vaak bacterieel besmet).
KweekBeter te gebruiken is de GEKWEEKTE WATERKERS Sisymbrium nasturtium. Het fijne zaad kweken in een bak met nat gehouden aarde. Afdekken tegen felle zon en zorgen dat de jonge plantjes in een vochtige atmosfeer opschieten. Na één maand zijn de eetbare bladeren groot genoeg om af te snijden, waarna de bladeren weer snel aangroeien.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankDe volwassen blaadjes zijn rauw erg lekker als sla, in soepen en als garnituur bij rood vlees, zalm, etc.
Tien gram zaad 10 dagen macereren in één liter witte wijn levert na filtereren een versterkende wijn.
Toepassing medicinaalEen koud infuus (aftreksel) van 10 gram zaad van de waterkers in een liter water na tien dagen filteren. Een wijnglas vol hiervan bij een astma-aanval geeft direct verlichting.
Toepassing huishoudelijk-
Voedingswaarde Voedingswaarde van slanke waterkers.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.