Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 14 november 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Melganzevoet

melganzevoet Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij melganzevoet. Lees hieronder wat voor smaak melganzevoet heeft, hoe u het beste melganzevoet kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten melganzevoet het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over melganzevoet om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamChenopodium album
FamilienaamGanzevoetfamilie (Chenopodiaceae)
Overige namenWitte mel, meijen.
Buitenlandse namenEngels: Goosefoot.
Frans: Chénopode.
Duits: Gänsefuss.
Italiaans: Piè d’orca.
Spaans:Ambrosia.
OorsprongNoordwest-Europa.
VindplaatsIn geheel Nederland; op bouwland, langs wegen en dijken, in moestuinen en op mesthopen.
BeschrijvingIn geheel Nederland; op bouwland, langs wegen en dijken, in moestuinen en op mesthopen.
KweekVermeerderen zich door piepkleine zaadjes.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankDe jonge bladeren vormen een smakelijke bladgroente.
Het zaad werd tot in de 19e eeuw tot meel vermalen en tot brood gebakken. Nu wordt het in kippenvoer verwerkt.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.