Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Dragon

dragon Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij dragon. Lees hieronder wat voor smaak dragon heeft, hoe u het beste dragon kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten dragon het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over dragon om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamArtemisia dracunculus
FamilienaamComposietenfamilie (Compositeae)
Overige namenDrakebloed, klapperkruid, slangekruid.
Buitenlandse namenEngels: Tarragon.
Frans: Estragon.
Duits: Dragon, Estragon.
Italiaans: Estragone.
Spaans: Tarragon.
OorsprongZuid-Europa.
VindplaatsOveral in Nederland.
BeschrijvingOveral in Nederland.
KweekIn Nederland te vermeerderen door stekken of wortelscheuren, als de nachtvorst geweken is. Poten in schrale droge grond met een goede afwatering. Geef de planten 60 centimeter tussenruimte want de wortels vertakken zich enorm, waardoor de plant zich snel uitbreidt.
Snijd in het najaar de planten af en bedek de wortels met stro. De wortels om de 2 jaar opgraven, scheuren en verpoten, daardoor blijft het aroma krachtig.
VerduurzamenOmstreeks juli de takjes afsnijden en drogen, of in olie of azijn zetten. De bladeren kunnen eigenlijk alleen maar vers gebruikt worden.
EigenschappenOmstreeks juli de takjes afsnijden en drogen, of in olie of azijn zetten. De bladeren kunnen eigenlijk alleen maar vers gebruikt worden.
Toepassing spijs & drankTe gebruiken in zeer kleine hoeveelheden, samen met andere kruiden, bijvoorbeeld basilicum, marjolein (fines herbes), in allerlei spijzen. De Franse keuken kent ‘à l’Estragon’-gerechten zoals kip, eieren in gelei, sauce béarnaise enz. Een paar blaadjes in tomatensla en in warme gerechten enkele minuten voor het opdienen, geven een bijzondere smaakeffect. In het Midden-Oosten is dragon een standaard ingrediënt in kababs, een gerecht dat bij ons ook steeds meer gegeten wordt.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.