Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 17 december 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Piment

piment Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij piment. Lees hieronder wat voor smaak piment heeft, hoe u het beste piment kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten piment het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over piment om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamPimenta dioica
FamilienaamMirtenfamilie (Myrtaceae)
Overige namenAll spice, Jamaïca peper, nagelbol.
Buitenlandse namenEngels: All Spice, Jamaicapeper, Murtle peper.
Frans: Piment Jamaïque, Toute épice, Quatre épice, Poivre de la Jamaïque.
Duits: Jamaikapfeffer, Nelkenpfeffer.
Italiaans: Pimento.
Spaans: Baya o fruto del pimento de Jamaica.
OorsprongTropische wouden van Zuid-Amerika, speciaal in het Caribische gebied.
VindplaatsPlantages op Jamaïca, die de geurigste piment leveren.
BeschrijvingPlantages op Jamaïca, die de geurigste piment leveren.
KweekDe pimentboom wordt vermeerderd uit vers zaad, kan ver over de honderd jaar worden en wel tot honderd jaar vruchten dragen.
VerduurzamenDe bes van de pimentboom worden geplukt als ze nog groen is en in de zon gedroogd tot ze droog, bruin en gerimpeld is. In de rijpe rode bes is het aroma teruggelopen.
EigenschappenDe bes van de pimentboom worden geplukt als ze nog groen is en in de zon gedroogd tot ze droog, bruin en gerimpeld is. In de rijpe rode bes is het aroma teruggelopen.
Toepassing spijs & drankPiment past in alle gerechten waarin ook peper, nootmuskaat en andere specerijen thuishoren.
Ook koekkruiden, inmaak- en worstkruiden en balkenbrij komt piment voor.
In tropische landen verwerkt men piment in vele daar groeiende komkommerachtige groenten, bijvoorbeeld kalebas.
In Nederland kan aan worteltjes en bietjes best een snufje piment gegeven worden. Verder goed te gebruiken in een pepervrij dieet.
Pimentolie wordt verwerkt in sommige likeuren. Ook in parfums wordt nog wel eens pimentolie verwerkt.
Toepassing medicinaalPiment stimuleert de spijsvertering.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.