Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 19 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Valeriaan

valeriaan Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij valeriaan. Lees hieronder wat voor smaak valeriaan heeft, hoe u het beste valeriaan kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten valeriaan het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over valeriaan om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamValeriana officinalis
FamilienaamValeriaanfamilie (Valerianaceae)
Overige namenBaldriaanwortel, zenuwgoed, donderbloem.
Buitenlandse namenEngels: Valerian.
Frans: Valériane.
Duits: Baldrian.
Italiaans: Valeriana.
Spaans: Veleriana.
OorsprongIn het wild in Azië en Europa.
VindplaatsIn Nederland in het wild langs sloten en vaarten en op moerassige plaatsen, veelal tussen struikgewassen.
BeschrijvingIn Nederland in het wild langs sloten en vaarten en op moerassige plaatsen, veelal tussen struikgewassen.
KweekValeriaan wordt voornamelijk gekweekt door scheuren, want zaaien gaat erg moeilijk.
VerduurzamenRooi de wortelstok en de wortels van de valeriaan vóór de bloei en droog ze.
EigenschappenRooi de wortelstok en de wortels van de valeriaan vóór de bloei en droog ze.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalZelf expirimenteren met valeriaanwortel kan gevaarlijk zijn, want bij een te hoge dosis (en wie zal dat bepalen) kunnen hevige hoofdpijnen optreden. Bovendien kan veelvuldig gebruik verslavend zijn.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.