Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 17 december 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Zevenblad

zevenblad Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij zevenblad. Lees hieronder wat voor smaak zevenblad heeft, hoe u het beste zevenblad kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten zevenblad het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over zevenblad om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAegopodium podagraria
FamilienaamSchermbloemenfamilie (Umbellifereae)
Overige namenDrieblad, geitepoot, hanepoot, wilde vlier.
Buitenlandse namenEngels: Ground-elder.
Frans: Herbe-aux-goutteux.
Duits: Geissfuss.
Italiaans: Podagraria.

Oorsprong-
VindplaatsIn Nederland langs wegen, op ruigten en op puinhopen; in de schaduw.
BeschrijvingIn Nederland langs wegen, op ruigten en op puinhopen; in de schaduw.
KweekDoor zaad of via de wortels.
VerduurzamenRooi de wortels van zevenblad in september en droog de bladjes laat in het voorjaar.
EigenschappenRooi de wortels van zevenblad in september en droog de bladjes laat in het voorjaar.
Toepassing spijs & drankZevenblad kan gekookt worden als bladspinazie, gemengd met een andere, minder sterk smakende bladgroente.
Toepassing medicinaalKompressen van de gekookte wortels en bladeren van zevenblad verzachten pijnlijke gewrichten, reuma en jicht.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.