Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 14 november 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Koriander

koriander Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij koriander. Lees hieronder wat voor smaak koriander heeft, hoe u het beste koriander kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten koriander het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over koriander om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamCoriandrum sativum
FamilienaamSchermbloemenfamilie (Umbellifereae)
Overige namenAnnis, colander.
Buitenlandse namenEngels: Coriander.
Frans: Coriandre.
Duits: Koriander, Schwindelkraut.
Italiaans: Coriandolo.
Spaans: cilantro.
OorsprongIndia, China, en Egypte, gekweekt en in het wild.
VindplaatsZuid- en West-Europa.
BeschrijvingZuid- en West-Europa.
KweekKoriander in april zaaien in lichte droge grond op een zonnige droge plek. Uitdunnen tot een onderlinge afstand van 25 centimeter.
VerduurzamenAls de korianderzaden beginnen te verkleuren de schermen afknippen en drogen door ze ondersteboven op te hangen. De zaden opvangen in een bak.
De korianderbladeren vers gebruiken of invriezen.
EigenschappenAls de korianderzaden beginnen te verkleuren de schermen afknippen en drogen door ze ondersteboven op te hangen. De zaden opvangen in een bak.
De korianderbladeren vers gebruiken of invriezen.
Toepassing spijs & drankDe korianderzaden kunnen zowel zoete als hartige spijzen aromatiseren. Ze vormen een component van koek-, inmaak- en worstkruiden. Ze komen verder voor in de meeste rijsttafel- en kerriegerechten en islamitische vleesschotels. Ook in de Griekse keuken wordt korianderzaad met ruime hand gebruikt tot zelfs in het dagelijkse brood.
Omdat het aroma snel vervliegt, moet het zaad gekneusd worden, geplet of grof gemalen. Meestal wordt het even licht geroosterd.
De etherische olie wordt in diverse likeuren, in soepen, gebak en in parfums en essences verwerkt.
Toepassing medicinaalKorianderzaad is een goed digestief.
Toepassing huishoudelijk-
Voedingswaarde Voedingswaarde van koriander.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.