Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Dille

dille Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij dille. Lees hieronder wat voor smaak dille heeft, hoe u het beste dille kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten dille het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over dille om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAnethum graveolens
FamilienaamSchermbloemenfamilie (Umbellifereae)
Overige namenStinkende vinke.
Buitenlandse namenEngels: Dill.
Frans: Fenouil bâtard.
Duits: Dill, Gurkenkraut.
Italiaans: Aneto.
Spaans: Eneldo.
OorsprongZuid-Europa en West-Azië.
VindplaatsIn het wild in Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië.
BeschrijvingIn het wild in Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië.
KweekDille is gekweekt een éénjarige plant. Zaaien in april op een zonnige beschutte plaats. Veel water geven en uitdunnen tot ongeveer 30 centimeter afstand. De blaadjes van de dilleplant oogsten in juli-september, het zaad in augustus.
VerduurzamenPluk het rijpe bruine dillezaad met stengel en scherm. Hang de stengels in bosjes op en vang het gedroogde zaad in een schone doek op. Gebruik de dilleblaadjes vers of ingevroren.
EigenschappenPluk het rijpe bruine dillezaad met stengel en scherm. Hang de stengels in bosjes op en vang het gedroogde zaad in een schone doek op. Gebruik de dilleblaadjes vers of ingevroren.
Toepassing spijs & drankHet dillezaad is te gebruiken bij vis en schaaldieren, wortelgroenten, kool (ook zuurkool), soepen, salades en zure sauzen.
De dilleblaadjes pas aan het eind van de bereiding (vooral bij vis) toevoegen.
Toepassing medicinaalDe etherische olie in het dillezaad werkt kalmerend. Kauwen op het zaad helpt tegen darmstoornissen en een van streek geraakte maag.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.