Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 18 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Alkanna

alkanna Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij alkanna. Lees hieronder wat voor smaak alkanna heeft, hoe u het beste alkanna kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten alkanna het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over alkanna om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAlcanna tinctoria
FamilienaamRuwbladigenfamilie (Boraginaceae)
Overige namenAlkanet.
Buitenlandse namenEngels: Alkanna, Dyer’s-alkanna.
Frans: Orcanette.
Duits: Alkanna.
Italiaans: Alcanna.
Spaans: Alcana.
OorsprongAls vaste plant in Zuid-Europa.
VindplaatsIn Europa, in de schaduw.
BeschrijvingIn Europa, in de schaduw.
Kweek-
VerduurzamenVermeerderen door zaad, of door scheuren in het najaar.
EigenschappenVermeerderen door zaad, of door scheuren in het najaar.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalEen afkooksel van de wortels geëmulgeerd met plantaardige olie levert, zolang het vers is, een effectieve wondzalf.
Toepassing huishoudelijkMet aluin als beitsmiddel (fixeerhout) leveren de wortels een grijsgroene kleurstof. Met olie of alchol ontstaat een rode kleurstof.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.